Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

La consellera Ribot demana a les creadores i creadors de moda i disseny que la sostenibilitat i reutilització de residus siguin prioritaris

La consellera Ribot demana a les creadores i creadors de moda i disseny que la sostenibilitat i reutilització de residus siguin prioritaris

(24/02/2020)

Es presenta la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba, organitzada per la Fundació Deixalles i l'Escola d'art i Superior de Disseny amb la participació del departament de Sostenibilitat

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell, Aurora Ribot, ha fet avui una crida al sector de la moda i tèxtil a Mallorca perquè la reutilització dels residus d'aquesta indústria sigui una prioritat absoluta. Ribot ha apostat per la sostenibilitat a l'àmbit de la moda i el disseny a la presentació de la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba, una iniciativa que organitzen la Fundació Deixalles i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i que compta amb la participació del departament insular de Sostenibilitat.

Ribot ha assenyalat que, al món, es produeixen anualment 100.000 milions de peces de roba. Només un 1% torna de nou a la cadena industrial. És la prova més evident de la necessitat d'aplicar criteris sostenibles dins d'aquest àmbit. "El sector té una gran responsabilitat en aquest sentit", ha remarcat la responsable del departament insular.

De manera similar s'ha pronunciat la directora de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, María Abando, que ha detallat els objectius d'aquesta nova convocatòria: "Augmentar la conscienciació al sector, reduir els residus, fomentar l'ecodisseny i estimular la creativitat en nous cànons de bellesa", ha afirmat.

Per la seva part, Llúcia Forteza, membre del Patronat de la Fundació Deixalles ha destacat la inclusió d'un maniquí de la talla 46 com a exemple dels nous models de bellesa que vol potenciar aquesta proposta. La VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba se celebrarà el pròxim 13 de març. Els participants hauran de crear peces i dissenys amb roba provinent de la Fundació Deixalles. Posteriorment, els dissenys premiats en les diferents categories s'exhibiran a les instal·lacions de l'Escola d'Art i Superior de Disseny. Els guanyadors rebran premis per valor de 600 i 300 euros i també una estada d'un cap de setmana a un dels refugis de la xarxa gestionada pel Consell.

S'ha obert ja el període d'inscripció i els que desitgin participar poden adreçar-se a la web de la Fundació Deixalles.