Menú
CA

Joventut

Participació

Coordinació municipal

Oci educatiu

Avís Covid-19

Es suspenen els terminis de tramitació dels campaments. El procés de preinscripció es reprendrà en el moment que finalitzi l'estat d'alarma. Gràcies per la vostra comprensió.

Participació juvenil


La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Oci educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

Convocades les subvencions per a entitats juvenils de Mallorca, dotades amb 150.000 euros 

Convocades les subvencions per a entitats juvenils de Mallorca, dotades amb 150.000 euros 

(09/03/2020)

Els ajuts es destinen a enfortir el teixit associatiu juvenil i a posar en marxa activitats a favor del jovent

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, posa a disposició de les entitats juvenils subvencions per un valor total de 150.000 euros perquè duguin a terme activitats per al jovent de Mallorca o bé cobreixin despeses de manteniment de les mateixes associacions. Així ho recull el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) del dissabte 7 de març.

Tal com indica la convocatòria, la participació activa de les persones joves és un indicador bàsic de qualitat i vitalitat democràtica i, per això, des de les institucions s’han de fomentar i facilitar els recursos per a l’organització juvenil. En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora ha manifestat que «amb aquests ajuts volem enfortir el teixit associatiu juvenil de Mallorca, que fa una feina molt valuosa per a les persones joves i la seva participació en la societat. A més, també serveixen per finançar activitats, com cursos o projectes educatius o de lleure, a favor d’hàbits de consum saludables i responsables o sobre igualtat, per posar-ne alguns exemples».   


Línies de la convocatòria

Per una banda, la línia 1 d’aquesta convocatòria de subvencions vol donar suport al manteniment estructural de les entitats juvenils de Mallorca. Això pot suposar cobrir les despeses per llogar espais o equipaments; reparar instal·lacions; o contractar personal per a tasques de coordinació, assessorament i administració. A aquesta línia s’hi destinen 50.000 euros, i cada sol·licitant pot obtenir-ne un màxim de 3.000.

Per altra banda, la línia 2 és per a projectes i activitats destinats a la infància i la joventut i està pressupostada en 100.000 euros. Per rebre la subvenció, les actuacions s’han d’encabir en una de les activitats següents: 

  • Activitats de lleure educatiu adreçades a infants i joves (de 3 a 30 anys) amb la finalitat que adquireixin competències, habilitats socials i hàbits saludables.
  • Activitats que fomentin la inclusió social; la informació en matèria de salut, igualtat, drets dels col·lectius LGTBI i protecció del medi ambient; l’oci nocturn saludable; l’associacionisme i la participació; i la cultura pròpia de Mallorca. En aquests casos, han de ser activitats per a joves d’entre 14 i 30 anys.

Les entitats poden rebre fins a 7.000 euros per cobrir les despeses d’aquestes activitats. 

Cal recordar que les subvencions del Consell de Mallorca a entitats juvenils de 2019 beneficiaren 25 associacions, que varen rebre aproximadament 90.000 euros en total. Aquelles que vulguin sol·licitar l’ajut ho poden fer a partir del dilluns 9 de març.

Joventut