Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell de Mallorca i el Govern balear signen un protocol perquè les entitats juvenils de lleure puguin pernoctar a la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca i el Govern balear signen un protocol perquè les entitats juvenils de lleure puguin pernoctar a la Serra de Tramuntana

(16/02/2022)

L’objectiu és facilitar les activitats d’educació ambiental i el coneixement de l’entorn entre els infants

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, han presentat, aquest dimecres, el protocol que facilitarà a les entitats juvenils de lleure sol·licitar autoritzacions per pernoctar dins el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.  

Així, a través d’una sol·licitud, aquelles entitats registrades al Cens d’entitats juvenils i que comptin amb un projecte educatiu basat en el lleure podran demanar realitzar activitats com l’acampada, la pernocta o el bívac al Paratge, d’acord amb les àrees que es zonificaran. 

Alzamora ha remarcat que aquest protocol «permetrà que la base associativa juvenil de Mallorca pugui continuar fent l’activitat que desenvolupa des de fa 60 anys; una activitat que suposa un benefici per a milers d’infants i joves de Mallorca i, per descomptat, un benefici per a la societat i les finques que els acullen».

Per la seva banda, Mir ha destacat que «aquesta mesura consensuada entre administracions i entitats és una passa més per garantir, per una banda, el dret d’accés al medi natural dels més petits i, per l’altra, que aquest accés s’acompanyi de l’educació ambiental, una eina clau per crear consciència sobre la importància de preservar els nostres ecosistemes». 

Perquè les entitats juvenils puguin fer aquest tipus d’activitats, la sol·licitud s’haurà de fer amb un mínim d’un mes d’antelació i no podrà ser superior a dues pernoctes. Si és a una propietat privada, s’haurà de comptar amb el permís de la propietat i un document que així ho certifiqui. Perquè aquestes pernoctes estiguin identificades, el grup haurà de tenir un cartell en un lloc visible. 

A la presentació, que s’ha fet a la Finca Pública de Son Moragues a Valldemossa, hi ha assistit representants d’algunes de les entitats que es podran beneficiar d’aquest protocol: Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans – Pere Tarrès (MCECC), Organització Juvenil Espanyola (OJE), Escoltes i Guies de Mallorca (EM) i ASDE-Scouts de Balears.