Menú
ES

Juventud

Participación juvenil

La realidad actual pone de manifiesto la necesidad de que las iniciativas y movimientos sociales y educativos desarrolladas por los jóvenes tengan una repercusión en nuestra sociedad. 

Desde nuestro departamento se quiere impulsar mecanismos de participación juvenil por toda la isla mediante dinámicas asociativas, formales y no formales.

Coordinación municipal

El Consell de Mallorca tiene competencias en materia de juventud y ocio en cuanto a la coordinación municipal. Estas competencias incluyen los casales de juventud, los servicios de dinamización y el plan de juventud.

En esta sección podéis consultarlas.

Ocio educativo

La educación en el ocio utiliza una metodología activa y participativa orientada a conseguir que los niños y jóvenes sean los protagonistas de su propio ocio. 

Educa en valores a la infancia y juventud, constituyendo un espacio de formación y participación comunitaria con voluntad de transformación y de inclusión social.

Presentat l'Anuari de la joventut 2020, centrat en la covid-19, la comunicació digital i la responsabilitat

Presentat l'Anuari de la joventut 2020, centrat en la covid-19, la comunicació digital i la responsabilitat

(04/12/2020)

L’Anuari de la joventut de les Illes Balears 2020, fruit de la col·laboració interinstitucional, tracta enguany la situació del jovent en temps de covid (escenaris de vulnerabilitat i iniciatives existents), la comunicació digital, la generació de la responsabilitat en l´ús de les noves tecnologies i la participació activa. 

Podeu consultar l'Anuari de la joventut de les Illes Balears 2020 aquí

La publicació compta amb 20 articles distribuïts en quatre apartats: (a) indicadors, (b) iniciatives de les administracions i de la societat civil, (c) estudis i debats actuals, i (d) monogràfic.

Hi han participat 46 autores i autors de diverses institucions públiques i entitats de la societat civil com són el Centre d’Informació Jove de Sóller, l’Àrea de Joventut Municipal de l’Ajuntament de Llucmajor, el Centre d’Informació Jove de Son Servera, el Casal de Joves del Consell Insular de Formentera, Comissions Obreres Illes Balears, l’Institut per a la Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Calvià, la Fundació Mallorca Integra, el Consell de la Joventut de les Illes Balears, l’Associació LGTBI Ben Amics, la Fundació Triangle Jove, Amadip Esment Fundació i IBJOVE.

L’Anuari de la joventut és una iniciativa de la Conselleria d’Afers Socials i Esports (Direcció General d’Infància, Joventut i Famílies / IBJOVE) del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca (Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local / Direcció Insular de Participació i Joventut,), la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença, «Colonya», i la Universitat de les Illes Balears (Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social).

La imatge de portada d’enguany és de José Ángel Gómez Escamilla, «Engranatge social», còmic finalista del certamen ArtJove 2019.