Menú
CA

Joventut

Participació

Coordinació municipal

Oci educatiu

Participació juvenil


La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Oci educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

16 Ajuntaments de Mallorca reben subvencions en matèria de Joventut

16 Ajuntaments de Mallorca reben subvencions en matèria de Joventut

(22/10/2018)

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Joventut ha concedit 16 subvencions per al suport de serveis i/o accions dirigides al jovent desenvolupats pels ajuntaments de fins a 15.000 habitants.

Aquestes subvenciones, tenen l'objectiu de cooperar amb les entitats locals de Mallorca per millorar i mantenir els serveis i les accions municipals de joventut en l'àmbit local.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font ha explicat que la convocatòria cerca afavorir "el desenvolupament de la ciutadania plena de les persones joves i promoure així el benefici sociocomunitàri que suposa la implantació de les persones joves en el seu context més proper".

Les subvencions van destinades als 44 ajuntaments de l'illa amb una població igual o inferior a 15.000 habitants i a l'entitat local menor de Palmanyola. Tots aquests municipis rebran suport econòmic del Consell perquè el procediment per optar a la subvenció és per règim de competència no competitiva.

La distribució pressupostària de la convocatòria es realitza en funció de l'índex de població juvenil extret de les dades de l'Ibestat. Així, tots els ajuntaments que poden optar a la subvenció rebran un mínim de 4.000 euros i un màxim de 5.000 euros.

Les accions i despeses subvencionables són: activitats del servei de dinamització i servei d'informació juvenil, les activitats de formació i oci alternatiu, els cursos de monitoratge i direcció de lleure, i les accions, campanyes i projectes en matèria d'igualtat, educació sexual, consum responsable i reducció de risc associats al consum de drogues, convivència, salut i participació.

Totes aquestes actuacions han d'anar destinades al voltant de 20.000 joves d'edats compreses entre els 14 i 25 anys.

Joventut