Menú
CA

Joventut

Participació

Coordinació municipal

Oci educatiu

Avís Covid-19

Es suspenen els terminis de tramitació dels campaments. El procés de preinscripció es reprendrà en el moment que finalitzi l'estat d'alarma. Gràcies per la vostra comprensió.

Participació juvenil


La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Oci educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

25.850 participants en les activitats infantils i juvenils l’estiu de 2019

25.850 participants en les activitats infantils i juvenils l’estiu de 2019

(21/09/2019)

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut, té les competències en matèria de joventut i lleure, pel que fa a la coordinació municipal. En aquest sentit, des de la institució s’ha fet el recompte d’activitats d’estiu fetes a l’illa entre l’1 de juny i el 10 de setembre de 2019. En total, han estat 366 activitats per a joves i infants, amb 25.850 participants.  

La Direcció Insular continuarà apostant per la difusió i el suport actiu d’aquest tipus d’activitats, especialment aquelles organitzades per projectes juvenils sense ànim de lucre. L’educació en el lleure és peça clau en l’aprenentatge i la socialització dels infants i joves. A través del joc i l’autoorganització, els infants i joves adquireixen diferents competències i experimenten valors, com ara la solidaritat, la igualtat, la cura pel medi o la cultura de pau. Tot això en companyia dels seus iguals.

De les 366 activitats d’aquesta temporada, la majoria (216) han estat escoles i campus d’estiu. Les 150 restants han estat campaments, colònies i marxes per etapes. Cal recordar que enguany la Direcció Insular de Participació i Joventut ha organitzat per primera vegada els campaments d’estiu a la zona d’acampada de la Victòria, a Alcúdia, on han participat 640 infants d’entre 8 i 15 anys, 50 dels quals provenien dels serveis socials. 

Pel que fa a les entitats organitzadores, la majoria d’activitats han estat organitzades per empreses i entitats prestadores de serveis a la joventut (350), mentre que les 61 restants han depès d’associacions juvenils. 

Joventut