Menú
CA

Joventut

Participació

Coordinació municipal

Oci educatiu

Participació juvenil


La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Oci educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

25.850 participants en les activitats infantils i juvenils l’estiu de 2019

25.850 participants en les activitats infantils i juvenils l’estiu de 2019

(21/09/2019)

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut, té les competències en matèria de joventut i lleure, pel que fa a la coordinació municipal. En aquest sentit, des de la institució s’ha fet el recompte d’activitats d’estiu fetes a l’illa entre l’1 de juny i el 10 de setembre de 2019. En total, han estat 366 activitats per a joves i infants, amb 25.850 participants.  

La Direcció Insular continuarà apostant per la difusió i el suport actiu d’aquest tipus d’activitats, especialment aquelles organitzades per projectes juvenils sense ànim de lucre. L’educació en el lleure és peça clau en l’aprenentatge i la socialització dels infants i joves. A través del joc i l’autoorganització, els infants i joves adquireixen diferents competències i experimenten valors, com ara la solidaritat, la igualtat, la cura pel medi o la cultura de pau. Tot això en companyia dels seus iguals.

De les 366 activitats d’aquesta temporada, la majoria (216) han estat escoles i campus d’estiu. Les 150 restants han estat campaments, colònies i marxes per etapes. Cal recordar que enguany la Direcció Insular de Participació i Joventut ha organitzat per primera vegada els campaments d’estiu a la zona d’acampada de la Victòria, a Alcúdia, on han participat 640 infants d’entre 8 i 15 anys, 50 dels quals provenien dels serveis socials. 

Pel que fa a les entitats organitzadores, la majoria d’activitats han estat organitzades per empreses i entitats prestadores de serveis a la joventut (350), mentre que les 61 restants han depès d’associacions juvenils. 

Joventut