Menú
CA

Joventut

Participació

Coordinació municipal

Oci educatiu

Participació juvenil


La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Oci educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell posa en marxa la primera guia digital sobre polítiques de joventut

El Consell posa en marxa la primera guia digital sobre polítiques de joventut

(11/02/2019)

La Direcció insular de Joventut del Consell de Mallorca ha posat en marxa una guia digital, de caràcter didàctic, per tal de resoldre dubtes que poden sorgir alhora de desenvolupar qualsevol classe d'actuació en l'àmbit local. Un dels objectius principals és que aquesta publicació sigui útil tant pel personal de l'ajuntament com per aquelles entitats que siguin responsables en l'àmbit polític en temes de joventut.

En aquest sentit el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que "amb la publicació es vol aconseguir un punt de partida comú entre els diferents municipis que permeti veure els beneficis de les polítiques transversals de joventut i la necessitat de la seva planificació en l'àmbit municipal".

Per la seva part, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha emfatitzat que "aquesta publicació pretén unificar criteris per abordar polítiques de joventut a Mallorca i donar visibilitat a la realitat que es viu als municipis en matèria de joventut."

Els continguts d'aquesta guia cerquen apropar de forma entenedora i simple tots els nivells d'actuació per a treballar amb les persones joves. A la publicació es pot trobar una anàlisi de la realitat juvenil de Mallorca, els diferents tipus de gestió de casals o com plantejar la redacció d'un pla local de joventut entre moltes altres qüestions.
 

Joventut