Menú
CA

Joventut

Participació

Coordinació municipal

Oci educatiu

Participació juvenil


La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Oci educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell subvenciona les activitats juvenils dutes a terme per 23 ajuntaments de Mallorca

El Consell subvenciona les activitats juvenils dutes a terme per 23 ajuntaments de Mallorca

(07/11/2019)

Es destinen gairebé 138.000 € a cobrir accions municipals que afavoreixen al jovent

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han signat convenis amb 23 ajuntaments de Mallorca per tal de concedir-los subvencions per cobrir les despeses d’activitats i accions a favor del jovent dutes a terme el darrer any. En total, es reparteixen 137.983,13 € entre 22 municipis i l’entitat local menor de Palmanyola. Les quantitats destinades a cada ajuntament van des dels 774 als 9.000 €.

Tal com ha explicat la presidenta, aquesta convocatòria de subvencions té per objectiu que el Consell "fomenti que les entitats locals, les administracions més properes a la ciutadania, puguin desenvolupar polítiques actives que afavoreixin al jovent. D’aquesta manera s’incrementa el benefici sociocomunitari que suposa que les persones joves s’impliquin en el seu entorn". A més, Cladera ha afirmat que "l'aposta per l’any que ve és continuar amb aquestes subvencions per ajudar els ajuntaments en les polítiques de joventut. I animam tots els consistoris perquè el 2020, en lloc de 23 convenis, puguem arribar a firmar-ne una quarentena”.

Per la seva banda, el conseller Alzamora ha destacat que la voluntat del Consell és “aconseguir que els ajuntaments ofereixin actuacions en matèria de joventut i que ho facin de forma planificada i amb objectius a mitjà i llarg termini”. Per això, durant el 2020 s’elaborarà el Pla Insular de Joventut, que ha de ser un full de ruta comú al qual els municipis puguin recórrer per fer les seves planificacions i projectes. Aquest Pla suposarà, segons Alzamora, “una millor coordinació entre municipis i una millor coordinació dels municipis amb el Consell”.

 

El llistat de municipis subvencionats es pot descarregar des del següent enllaç: https://web.conselldemallorca.cat/documents/559414/0/Subvencions_pobles_joventut.pdf/d5911740-ac83-893b-6d3a-550022040916?t=1573150608517

Joventut