Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

Ser jove en un món global, el fil conductor de l’Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2019

Ser jove en un món global, el fil conductor de l’Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2019

(22/11/2019)

El II Anuari de la Joventut de les Illes Balears, una publicació anual que pretén fer accessibles estudis, iniciatives i debats actuals sobre la joventut, ha estat presentat al públic i mitjans. El projecte de l’Anuari de la Joventut va arrencar fa un any, fruit d’una iniciativa de la Conselleria d’Afers Socials i Esports (Direcció General d’Infància, Joventut i Famílies, Institut Balear de la Joventut) del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca (Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Direcció Insular de Joventut), la Fundació Guillem Cifre de Colonya i la Universitat de les Illes Balears (Grup d’Investigació i de Formació Educativa i Social).

La intenció principal de la publicació és fer més visible la joventut i situar-la en un lloc també visible de l’agenda pública. Un primer objectiu de l’Anuari és contribuir a la construcció de coneixement sobre els joves i les joves. El segon és facilitar un espai de debat, reflexió, transferència i divulgació d’aquest coneixement sobre la realitat, les necessitats, les polítiques i les iniciatives existents. 
En aquest sentit, el projecte de l’Anuari està obert a les sinergies entre les administracions i la societat civil, contribuint al disseny de polítiques de joventut coordinades, integrades i ajustades a les necessitats presents. Així, el procés d’elaboració conjunta ja constitueix en si mateix una pràctica de col·laboració positiva.

Es presenten vint-i-cinc articles distribuïts en cinc apartats d’acord amb la temàtica i l’àmbit de referència. Precisament, el titular del monogràfic, Ser jove en un món global, està present de forma transversal a gairebé tots els estudis, debats i iniciatives que es presenten. A més, bona part dels projectes adopten un enfocament en xarxa i integren diferents actors de l’Administració i de la societat civil. 

A més, la presentació pública de l’anuari ha comptat amb una conferència a càrrec del catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat Pompeu Fabra, Carles Feixa, titulada «Generació Blockchain. Ser jove en un món globalitzat». Hi han assistit la presidenta del Consell, Catalina Cladera; la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora; i el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura. 

Podeu trobar l’Anuari en el següent enllaç: https://portal.conselldemallorca.net/sacws-api/arxiu/apiArxiuServlet?id=45493&lang=ca