Menú
CA

Joventut

Participació juvenil

La realitat actual posa de manifest la necessitat de que les iniciatives i moviments socials i educatius desenvolupades pels joves tinguin una repercussió en la nostra societat. 

Des del nostre departament es vol impulsar mecanismes de participació juvenil per tota l’illa mitjançant dinàmiques associatives, formals i no formals.

Coordinació municipal

El Consell de Mallorca té competències en matèria de joventut i lleure pel que fa a la coordinació municipal. Aquestes competències inclouen els casals de joventut, els serveis de dinamització i el pla de joventut.

En aquesta secció podeu consultar tots els detalls.

Lleure educatiu

L’educació en el lleure utilitza una metodologia activa i participativa orientada a aconseguir que els infants i joves siguin els protagonistes del seu propi oci. 

Educa en valors a la infància i joventut, constituint un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i d’inclusió social.

El Consell de Mallorca destina 1.200.000 euros als ajuntaments per impulsar polítiques de joventut

El Consell de Mallorca destina 1.200.000 euros als ajuntaments per impulsar polítiques de joventut

(27/03/2024)

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, signa un conveni de col·laboració amb 38 ajuntaments, amb l’objectiu de promoure la dinamització, formació i contractació dels joves en l’àmbit local

El Consell de Mallorca destina 1.200.000 euros a impulsar polítiques de joventut en l’àmbit local amb l’adjudicació de una subvención bianual repartida proporcionalmente entre 2023 y 2024, 600.000 euros cada any. Així ho ha anunciat avui matí el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, juntament amb el president de la FELIB, Jaume Ferriol; el conseller de Presidència, Antoni Fuster, i la directora insular de Joventut, Alícia Vinaixa, en la signatura del conveni de col·laboració amb 38 ajuntaments. 

Concretament, els municipis que han sol·licitat les ajudes amb l’objectiu de fomentar les polítiques en matèria de joventut en l’àmbit local són Algaida, Artà, Binissalem, Búger, Campanet, Capdepera, Consell, Costitx, Deià, Esporles, Fornalutx, Inca, Lloseta, Llubí, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Marratxí, Montuïri, Muro, l’entitat local menor de Palmanyola, Pollença, Puigpunyent, Petra, Porreres, sa Pobla, Sant Joan, Santa Eugènia, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Sant Llorenç des Cardassar, Selva, Sencelles, Sineu, Sóller, Son Servera i Vilafranca de Bonany. 

La subvenció es divideix en dues línies d’actuació. D’una banda, la primera línia s’adreça als ajuntaments dels municipis amb una població inferior a 20.000 habitants i a l’entitat local de Palmanyola. De l’altra, la segona línia és per a aquells amb un nombre superior i fins a un màxim de 52.000 habitants. 

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha destacat la importància de «col·laborar amb els ajuntaments des de la institució insular, perquè disposin dels recursos necessaris i puguin dur a terme les iniciatives que es proposin». Llorenç Galmés ha explicat que «és el nostre deure fomentar polítiques que permetin als joves formar-se i prendre part activa en tots els àmbits». 

En concret, l’ajuda se centra a subvencionar actuacions d’informació, de dinamització i formació, l’adquisició de béns inventariables o la inversió per millorar els casals i centres d’informació juvenil, la contractació de joves i el desenvolupament del pla local de joventut. 

Es varen presentar a la convocatòria 39 sol·licituds, de les quals, després de la renúncia d’un municipi, se’n varen concedir 38 entre els ajuntaments i l’entitat local menor de Palmanyola que complien els requisits exigits en les bases.